• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. «Φρένο» στις ελληνοποιήσεις γάλακτος

  Τη δημιουργία «παρατηρητηρίου» ποσοτήτων για όλες τις κατηγορίες γάλακτος, καθώς και τη διαδικασία και τον τρόπο καταβολής, είσπραξης και απόδοσης στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ της ειδικής εισφοράς 0,75% επί της ανά κιλό τιμής του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους αγοραστές, προβλέπει το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος», του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία τίθεται σε διαβούλευση έως την 25η Νοεμβρίου.
 2. Δεν επιστρέφονται φόροι και πρόστιμα που παραγράφηκαν

  Το Δημόσιο δεν νομιμοποιείται να επιστρέψει σε φορολογούμενους τα καταβληθέντα ποσά φόρων και προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τους καταλογίστηκαν μετά από ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών, για χρήσεις οι οποίες μεταγενέστερα -με την υπ’ αριθμόν 1738/2017 απόφαση του ΣτΕ- κρίθηκε ότι, τη στιγμή που έγιναν οι φορολογικοί έλεγχοι, είχαν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας από τις ημερομηνίες λήξης των ετών υποβολής των δηλώσεων. Αυτό ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν είχαν αμφισβητήσει επί της ουσίας τις οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, με προσφυγές στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.
 3. Διπλό δικαστικό μέτωπο για τη Folli Follie

  Σήμερα συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η προσωρινή διαταγή της Folli Follie Group (FF Group) εν όψει εκδίκασης του αιτήματος προστασίας που κατέθεσε χθες, ενώ (παραδόξως) για την ίδια ώρα έχει οριστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση της πρώτης αίτησης προσωρινής διαταγής ομάδας επενδυτών που έχει στραφεί κατά της εισηγμένης εταιρείας.  
 4. Συντάξεις και αντίμετρα στο τραπέζι του EuroWorking Group

  Ο ελληνικός προϋπολογισμός του 2019, τα αντίμετρα, αλλά και το ζήτημα των συντάξεων, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του EuroWorking Group. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, Κομισιόν και Αθήνα έχουν ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις τους σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό περιθώριο που προβλέπεται να έχει η Ελλάδα για να εφαρμόσει τα αντίμετρα και αυτό υπολογίζεται «κοντά» στα 900 εκατ.
 5. Σοφόν... το ασαφές: Το μέγεθος της επενδυτικής ανασφάλειας

  * Στο πεντάλεπτο οι απώλειες έφτασαν στο 1,60% και ο τζίρος τα 3,2 εκατ., ενώ από τα blue chip ΤΙΤΚ και λίγο αργότερα ΟΤΕ ήταν οι ανοδικές νησίδες στο κόκκινο πέλαγος του 25άρη, με μπόλικα αμετάβλητα. Στις 10:37 εμφανίστηκαν κέρδη και για τη ΜΟΗ, στις 10:38 για την ΜΠΕΛΑ και η σκέψη μας ήταν πως οι αλλαγές στους δείκτες της MSCI ήταν το μοτίβο πάνω στο οποίο αποφάσισαν να κινηθούν οι θεσμικοί αρχικά. Στα πρώτα δέκα λεπτά ο τζίρος έπιασε τα 5 εκατ. ευρώ και ήταν βέβαιο πως είχε ξημερώσει μια άλλη μέρα για το Χ.Α.
 6. Ψίθυροι: HSBC: Αναθεωρημένες τιμές-στόχοι για ΟΠΑΠ και Jumbo

  - «Τα χειρότερα έχουν επιτέλους περάσει, το μακροοικονομικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται και οι ελληνικές επιχειρήσεις καταναλωτικών προϊόντων μπορούν να επικεντρωθούν σε μέτρα που θα τις οδηγήσουν σε υψηλότερη ανάπτυξη. Το πλέον πιεστικό θέμα που θα αντιμετωπίσουν το 2019 οι εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων είναι οι πιέσεις στα κόστη από μια πιθανή αύξηση μισθών και τα υψηλότερα κόστη logistics και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας». Τα παραπάνω επισημαίνει σε έκθεσή της η HSBC, η οποία αναφέρει και τα εξής: «Οι δύο αυτοί παράγοντες πιθανόν θα δυσκολέψουν τα μικτά περιθώρια και τα περιθώρια EBITDA της Jumbo, ενώ μικρότερη θα είναι η επίπτωση για τον ΟΠΑΠ, καθώς αναμένονται οφέλη από την αναδιάρθρωση των προμηθειών των πρακτόρων και το πρόγραμμα βελτιστοποίησης κόστους».
 7. Βrexit: H επομένη μέρα για Σίτι, οικονομία, αγορές

  Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέληξαν στο σχέδιο, που σκιαγραφεί τη σχέση της Βρετανίας με τους 27 μετά την επίσημη έξοδό της από την κοινότητα τον Μάρτιο του 2019. Η συμφωνία, εφόσον επικυρωθεί, χαρίζει σε τράπεζες και επιχειρήσεις την άρση της αβεβαιότητας- ό,τι πιο πολύτιμο στις σημερινές συνθήκες αστάθειας. Σηματοδοτεί όμως παράλληλα το τέλος της εύκολης πρόσβασης στην ενιαία εσωτερική αγορά. Δημιουργεί ένα περιβάλλον νέων δεδομένων, στο οποίο θα κερδίσει όποιος επιδείξει μεγαλύτερη ικανότητα προσαρμογής. Το πρώτο βήμα έγινε. Αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και κρύβει παγίδες. 
 8. Handelsblatt: Χαστούκι για την Ε.Ε. η στάση της Ιταλίας

  Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Κομισιόν και την ιταλική κυβέρνηση, εξαιτίας του αυξημένου δημοσιονομικού ελλείμματος, κυριαρχεί στα σχόλια του γερμανικού Τύπου.
 9. Moody's για συμφωνία Brexit: Θετική, αλλά με σημαντικά εμπόδια

  «Θετική μεν, με σημαντικά εμπόδια δε» χαρακτηρίζει τη συμφωνία Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σε μία πρώτη αντίδραση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
 10. Πέμπτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

  Απώλειες για πέμπτη διαδοχική ημέρα εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, σε μία συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις.

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)