• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. ΣΒΒΕ: Ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες ανήκει μόνο στην Ελλάδα

  Ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης, σε συνέντευξή του προς το ΑΠΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Σύνδεσμος παρέχει νομική και διαδικαστική υποστήριξη σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας κατοχύρωσης εμπορικού σήματος με αυτόν τον όρο.
 2. Λε Μερ: Ο εμπορικός πόλεμος είναι πραγματικότητα

  Ο εμπορικός πόλεμος είναι πραγματικότητα διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ τονίζοντας πως η νυν πολιτική επιβολής επιμέρους δασμών από την πλευρά των ΗΠΑ βασίζεται στον «νόμο της ζούγκλας».
 3. «Μαξιλάρι» 608 εκατ. ευρώ στο πρωτογενές πλεόνασμα

  Με πρωτογενές πλεόνασμα 1,074 δισ. ευρώ έκλεισε το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Το ποσό αυτό, υπολογισμένο με βάση τον ορισμό της Ελληνικής Στατιστικής, δείχνει ότι η χρονιά ξεκίνησε καλύτερα συγκριτικά με το 2017, έτος κατά το οποίο το πρωτογενές πλεόνασμα εκτινάχθηκε στα 7 δισ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 το πρωτογενές πλεόνασμα είχε διαμορφωθεί στα 466 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η χρονιά ξεκινάει με ένα «μαξιλάρι» το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει υπερπλεόνασμα και κατά την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού.
 4. Πότε και πώς περνούν στο Δημόσιο τα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα

  Ακίνητα που δεν έχουν εγγραφεί ως ανήκοντα σε ορισμένο πρόσωπο και φέρονται στα κτηματολογικά βιβλία και στα λοιπά στοιχεία του Κτηματολογίου ως ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», θεωρείται ότι ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου μόλις καταστεί οριστική η πρώτη εγγραφή.
 5. H Eλλάδα και οι ξένοι οίκοι μετά το πρόγραμμα

  Την αναγνώρισή της επιζητεί η χώρα στην πορεία της προς την έξοδο από τα μνημόνια. Κρατώντας ως απόκτημα το ισχυρό κεφαλαιακό μαξιλάρι, που της χαρίζει αυτονομία για μία ολόκληρη διετία, αλλά εκμεταλλευόμενη συγχρόνως την προίκα των διαρθρωτικών αλλαγών, η ελληνική οικονομία θα προσπαθήσει να πείσει τις αγορές πως μπορεί να σταθεί όρθια.
 6. Γιατί η Ελλάδα πάσχει στις μεταρρυθμίσεις

  Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η αντίσταση συντεχνιών «ή και της κοινωνίας εν γένει», μαζί με τη διοικητική ανεπάρκεια της δηµόσιας διοίκησης, αναδεικνύονται μέσα από μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Κρίση - ΕΛΙΑΜΕΠ ως τα κύρια αίτια της προβληματικής υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
 7. Πρώτος στόχος η κερδοφορία, δεύτερος τα «κόκκινα» δάνεια

  Στα αποτελέσματα των τραπεζών και όχι στις επισφάλειές τους επικεντρώνει την προσοχή της η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) στο πλαίσιο της περιοδικής επικαιροποίησης-αναθεώρησης των κινδύνων για τα πιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης, με βάση τα στοιχεία του α’ τριμήνου του τρέχοντος έτους.
 8. S&P: Αναβάθμισε το outlook της Ελλάδας

  Σε θετικό αναβάθμισε το outlook της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, επικαλούμενος τη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής και τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης.
 9. Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

  Οριακές απώλειες εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα «αντιστάθμισαν» τις πιέσεις από τον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο.
 10. Σε υψηλό μίας εβδομάδας το πετρέλαιο

  Σε θετικό έδαφος έκλεισε απόψε η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, χάρη στις δεσμεύσεις της Σαουδικής Αραβίας για την αποφυγή μίας πετρελαϊκής υπερπροσφοράς.

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)