• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν κυβέρνηση - θεσμοί - τράπεζες

  Δεν θα είναι απλή η συμφωνία για τον νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη, σχολίαζαν τραπεζικές πηγές, οι οποίες επισημαίνουν πως οι διαφορές μεταξύ τραπεζών, κυβέρνησης και θεσμών είναι και διαφορές στη φιλοσοφία αντιμετώπισης του όλου θέματος.
 2. Τριπλή ευκαιρία διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών

  Τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει ευκαιρία διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο σύνολο του πληθυσμού των οφειλετών.
 3. Standard & Poors: Η Ελλάδα παραμένει στο Β+

  Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση «Β+» της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας με «θετικό» outlook διατήρησε η Standard & Poors, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη βραχυπρόθεσμη διαβάθμιση «B».
 4. Χρηματιστήριο: Όταν οι πιέσεις στις Τράπεζες ελάφρυναν, η πτώση του ΓΔ ανατράπηκε

  Στην τελευταία συνεδρίαση της βδομάδας με την εκπνοή των σειρών Ιανουαρίου στα παράγωγα, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών μεικτή πορεία.
 5. Ιταλία: Αναθεώρηση προς τα κάτω για την ανάπτυξη

  Αισθητή μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας για το 2019, προβλέπει έκθεση της Τράπεζας της Ιταλίας.
 6. Ελληνικό: Πρώτη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων

  Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, συνδρίασε για πρώτη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά». Εκτός από το εννεαμελές συμβούλιο, συμμετείχαν η συντονίστρια του έργου, Θεοπίστη Πέρκα, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης και εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, της Ελληνικό Α.Ε. και της Lamda Development.
 7. «Πάρτι» στο κλείσιμο της εβδομάδας για τις διεθνείς αγορές

  Με σημαντικά κέρδη αποχαιρετούν την εβδομάδα οι σημαντικότερες διεθνείς αγορές, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία ότι η εμπορική σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας μπορεί να λήξει.
 8. Πώς θα πάρει... μπρος η ηλεκτροκίνηση

  Μειωμένα τιμολόγια για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παράλληλα με την αξιοποίηση των συσσωρευτών των οχημάτων για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, εισηγείται μελέτη του Πολυτεχνείου για την ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).
 9. Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για Brexit χωρίς συμφωνία

  Συστάσεις στους Βρετανούς εμπόρους που συνεργάζονται μαζί της να συγκεντρώσουν αποθέματα απηύθυνε η Amazon, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε αναστάτωση σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το BBC.
 10. ΔΕΗ-ΕΤΕπ: Δανειακή σύμβαση για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας

  «Η αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών προϋποθέτουν σημαντικές μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση των υποδομών ηλεκτρισμού όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλωστε, η ΕΤΕπ είναι επί μακρόν εταίρος του ελληνικού ενεργειακού τομέα, προσφέροντας οικονομική υποστήριξη και εξίσου πολύτιμη τεχνογνωσία».

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)