• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην πανδημία

  Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, λόγω των αυστηρότερων ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη και των ασθενέστερων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία.
 2. Έξτρα... μπόνους για «κλειστούς» ΚΑΔ

  Ειδική προσαρμογή της τελευταίας στιγμής στην 5η φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ενισχύσει περισσότερο τις επιχειρήσεις που παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές και μετά τις 18 Ιανουαρίου, μεταξύ των οποίων είναι και ο κλάδος της εστίασης.
 3. ΕΚΤ: Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο το 2020 τα πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ

  Περίπου 460.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το 2020 (220.000 το β΄ εξάμηνο του έτους), δηλαδή σημειώθηκε μείωση κατά 17,7% συγκριτικά με το 2019, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί περίπου στα δύο τρίτα του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.
 4. Talk of the market: Με την αξιολόγηση της Fitch κλείνει η εβδομάδα

  Στον οίκο αξιολόγησης Fitch στρέφεται το ενδιαφέρον στο κλείσιμο της εβδομάδας ενόψει της ετυμηγορίας του για την πιστοληπτική διαβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Είναι ζητούμενο εάν θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) από σταθερές σε θετικές ενώ βέβαιο θεωρείται ότι θα διατηρηθεί η βαθμολογία ΒΒ στην πιστοληπτική ικανότητα. 
 5. Αρχίζουν εκ νέου τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου

  Την ερχόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, θα επαναληφθούν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου, με ένα δρομολόγιο καθημερινά σε πρώτη φάση.
 6. Intralot: Παράταση έως 1/2 για προσχώρηση στη συμφωνία lock-up

  Η Intralot, σε συνέχεια της σύναψης σύμβασης δέσμευσης “lock-up” με μία “ad hoc” ομάδα ομολογιούχων η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% των ομολογιών τύπου Senior Unsecured Notes 250 εκατ. ευρώ και λήξεως το 2021, ανακοίνωσε παράταση στη δυνατότητα προσχώρησης στη συμφωνία lock-up.
 7. Bank of America: «Αναμένουμε τη μέγιστη διόρθωση στο πρώτο τρίμηνο»

  Οι εισροές της περασμένης εβδομάδας να κατέγραψαν ρεκόρ και διαμορφώνονται σε 255 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America (BofA).
 8. «Μετεξεταστέα» η Κίνα στην εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

  Η Κίνα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανταπεξέλθει στους στόχους της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η Κίνα οφείλει να αγοράσει αμερικανικά αγαθά.
 9. Fourlis: ΑΜΚ 9,88 εκατ. ευρώ, νέα ονομαστική αξία στο ΧΑ από 26/1

  Σε συνέχεια της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 21ης Δεκεμβρίου η Fourlis προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά το ποσό των 9.880.942,59 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού που έχει σχηματισθεί από μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων (κέρδη εις νέον).
 10. Epsilon SingularLogic, ο νέος παίκτης στο λογισμικό για επιχειρήσεις 

  Η Epsilon Net και η Space Hellas ανακοίνωσαν την ίδρυση νέας εταιρείας, της Epsilon SingularLogic. Η Epsilon SingularLogic Α.Ε., δημιουργήθηκε για να αποτελέσει τον εμπορικό βραχίονα του νέου επιχειρηματικού σχήματος SingularLogic, Epsilon Net και Space Hellas στον κλάδο ιδιοπαραγόμενου λογισμικού εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP συστημάτων.

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)