• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Χ.Α.: Κυριαρχούν υπολογισμοί για το φινάλε του 2017, ενώ στα διεθνή τάση φτιάχνει η Fed

  Δεν θα περισσεύει φρέσκο χρήμα για το Χ.Α., αν δεν υπάρξει περίσσεια εμπιστοσύνης στην προσπάθεια των κυβερνόντων να εφαρμόσουν αναπτυξιακή πολιτική.
 2. Παράγωγα: Στοιχηματίζουν για συσσώρευση, εν μέσω μετακύλησης θέσεων

  Στη σύνοδο της Τρίτης 12/12, οι θεσμικοί έδωσαν στον 26άρη, μικτή πορεία. Το ελάχιστο στις 1918,42 (-0,26%) μονάδες ήρθε στις 11:08. Ακολούθησε ανοδική αντίδραση ως τις 15:04 που προσεγγίστηκαν τα επίπεδα των 1933 μονάδων για δεύτερη φορά. Το μέγιστο ημέρας ήταν οι 1933,42 μονάδες (+0,52%) το οποίο εμφανίστηκε στις 10:32. Το κλείσιμο έγινε στις 1925,14, με μεταβολή +0,09%.
 3. Σοφόν... το ασαφές: Καλοκαιρινές... οι κινήσεις των θεσμικών

  * Σημειώναμε το πρωί της Δευτέρας, σε μια διακριτική αντιπαράθεση στον καταιγισμό των αναλύσεων, που απέδιδαν την πτώση και τον Δεκέμβριο αποκλειστικά στους «επαγγελματίες» στο σορτάρισμα: «Όταν (οι ισχυροί θεσμικοί) είδαν προσήλωση στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης αντέδρασαν θετικά. Κάθε φορά όμως που διαπίστωναν τα πισωγυρίσματα των προσπαθειών της κυβερνητικής ομάδας, προβλέποντας αστάθεια στην πορεία προς την έξοδο από τα προγράμματα υπό την τρέχουσα μορφή, ρευστοποιούσαν επιλεκτικά και ως τα επιτρεπτά όρια.
 4. Τι λένε οι εμπειρογνώμονες για το Ελληνικό

  Να προωθηθεί άμεσα το έργο στο Ελληνικό, με κορμό το υποβληθέν από τους επενδυτές Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) «χωρίς περαιτέρω αναβολές και αμηχανία επί του πρακτέου» προτείνει η προβλεπόμενη στην οικεία νομοθεσία ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που όρισε η κυβέρνηση.
 5. Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones, S&P 500 - Ο Ευκλ. Τσακαλώτος σήμανε τη λήξη της συνεδρίασης

  Σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν ο Dow Jones και ο S&P 500 στη Wall Street, στον απόηχο της έναρξης της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, η οποία εκτιμάται πως θα ανακοινώσει την τρίτη και τελευταία αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
 6. Κ. Μίχαλος: Οι επιχειρηματικές δυνάμεις, ενωμένες, απαιτούν λιγότερους φόρους και εισφορές

  Το αίτημα των επιχειρήσεων για λιγότερους φόρους και εισφορές, περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, έθεσε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος που εξελέγη για τρίτη θητεία πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EBEA), τα 51 μέλη του οποίου προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου.
 7. Παράγωγα: Με το πλησίασμα της εκπνοής, ο τζίρος πάλι ξεπέρασε του Χ.Α.

  Στη σύνοδο της Τρίτης οι θεσμικοί έδωσαν στον 26άρη, μικτή πορεία με νευρικότητα σημαντική κατά περιόδους.
 8. Χ.Α.: Αδυναμία διαφυγής από την πτωτική δυναμική με συσσώρευση και χαμηλό τζίρο

  Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών μικτή δυναμική μετά από λίγων λεπτών έντονα πτωτική πορεία που εμφανίστηκε μετά την πρώτη μισή ώρα.
 9. Γουάτσα: Το ρίσκο στην Ελλάδα έχει ελαχιστοποιηθεί

  Αισιόδοξος, τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όσο και για αυτήν την τράπεζας Eurobank Ergasias SA, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα.
 10. Εξωδικαστικός: 13.835 αιτήσεις στο αρχικό στάδιο του μηχανισμού

  Σε 13.835 ανέρχονται οι αιτήσεις που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, ενώ 2.202 αιτήσεις, έχουν ήδη περάσει την επιλεξιμότητα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, που παρουσίασε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)