• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Δυσβάσταχτο το κόστος της εκπαίδευσης για 9/10 ελληνικά νοικοκυριά

  Σχεδόν εννέα στα δέκα νοικοκυριά στην Ελλάδα δυσκολεύονται να σηκώσουν το βάρος από το κόστος της εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat. Οι Έλληνες αισθάνονται τη μεγαλύτερη πίεση μεταξύ των Ευρωπαίων σε αυτό το πεδίο, ενώ σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζουν επίσης Κύπριοι, Ρουμάνοι και Κροάτες. 
 2. RBS: Eπιστροφή στην κερδοφορία ύστερα από 10 χρόνια

  Οι βρετανικές τράπεζες αφήνουν για τα καλά πίσω τους την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Tα καλά νέα σήμερα ήρθαν από τη Royal Bank of Scotland. 
 3. Τριπλό ατού στη διαπραγμάτευση οι αναβαθμίσεις των ξένων οίκων

  Την 3η κατά σειρά αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους ξένους οίκους στο χρονικό διάστημα από τις 19 Ιανουαρίου -όταν και άνοιξε ο χορός από την Standard and Poor’s- μέχρι σήμερα, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το οικονομικό επιτελείο στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ξεκινούν τη Δευτέρα.
 4. Σταθεροποίηση σε Χ.Α. και Ευρώπη

  Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε σήμερα τόσο στο Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, με τους δείκτες να παρουσιάζουν οριακές μεταβολές και τον όγκο των συναλλαγών να διατηρείται σε μέτρια επίπεδα. 
 5. Το tweet που «έκοψε» 1,3 δισ. δολάρια από την αξία του Snapchat

  Ένα τιτίβισμα της Κάιλι Τζένερ συρρίκνωσε την κεφαλαιοποίηση της μητρικής του Snapchat κατά 1,3 δισ. δολάρια. 
 6. Στον έλεγχο του κινεζικού κράτους ο ασφαλιστικός κολοσσός Anbgang

  Στον έλεγχο του κινεζικού κράτους περνάει ο κολοσσός τραπεζικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων Anbang, καθώς οι εισαγγελικές αρχές του Πεκίνου ασκούν δίωξη κατά του επικεφαλής του, Γου Σιαοχούι. Πρόκειται, όπως σχολίαζαν πολιτικοί και οικονομικοί παρατηρητές, για μία προειδοποιητική "βολή" των κινεζικών αρχών συνολικά προς τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις πρακτικές μόχλευσης, που ακολουθούνταν τα τελευταία χρόνια.  
 7. H χειρότερη εβδομάδα του έτους για το χρυσό

  Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα οι τιμές του χρυσού. Είναι η πέμπτη ημέρα πτώσης στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο ήρθε την τελευταία εβδομάδα αντιμέτωπο με τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δυόμιση μηνών. 
 8. Το «βαρίδι» των 45 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία

  Τα κρατικά χρέη, που έχουν σκαρφαλώσει από τα 25 τρισ. δολάρια το 2008 σε 45 τρισ. δολάρια σήμερα, εξελίσσονται εκ νέου στη μεγάλη απειλή για την παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, δέκα χρόνια μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που εξελίχθηκε σε κρίση χρέους. Τον κίνδυνο ενισχύει η αναταραχή στις αγορές ομολόγων, όπου αυξάνεται το κόστος δανεισμού των κυβερνήσεων μικρών και μεγάλων οικονομιών. 
 9. Market Beat: Η «προτεινομένη» διεθνώς άνοδος, συμβάλλει πιθανά στη συνέχιση του rebound

  Οι χρηματοπιστωτικές αγορές παρουσιάζουν διακυμάνσεις κατά το μήνα αυτό καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το πόσο γρήγορα η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια μετά από στοιχεία που δείχνουν αύξηση του πληθωρισμού των ΗΠΑ. Αυτό με τη σειρά του έχει προκαλέσει ανησυχία ότι πολλές κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να σφίγγουν την πολιτική και να αυξάνουν το κόστος δανεισμού, να βλάπτουν τα εταιρικά κέρδη και να μειώνουν τις προοπτικές για αυτό που αναμενόταν να είναι ένα άλλο σταθερό έτος παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
 10. Παράγωγα: Διατήρηση των ευοίωνων προσδοκιών

  Στη σύνοδο της Πέμπτης 22/2, οι θεσμικοί έδωσαν στον 25άρη, καθοδική  δυναμική τη μισή πρώτη ώρα και από τις 10:58 ως το τέλος ήταν πλάγια και ανοδική. Η έναρξη στις 2161,45 μονάδες έγινε με ανοδικό χάσμα +0,62%, και γρήγορα ξεκίνησε η αναζήτηση του ελάχιστου που ορίστηκε στις 10:59 στις 2136,3 μονάδες. Το μέγιστο ήρθε στις 16:53 και ήταν οι 2168,21. Στις 17:00 οδηγήθηκε στις 2160,16 μονάδες και το κλείσιμο έγινε στις 2161,19, με μεταβολή +0,61%. Ο τζίρος στα παράγωγα ορίστηκε στα 14,676 εκατ. ευρώ.

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)